Dania główne
Żeberka w sobie BBQ, grule pieczone, warzywa z grilla | 67.00 |
Połowa kaczki, kluski śląskie, kapusta czerwona | 68.00 |
Filet z kurczaka zapieczony z serem, szpinak, pomidory | 45.00 |
Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana | 49.00 |
Golonka tylnią pieczona, ziemniaki, kapusta | 75.00 |
Pstrąg górski pieczony na maśle 100 g w/wagi | 17.00 |
Pstrąg wędzony 100 g w/wagi | 17.00 |
Sandacz z warzywami na parze z sosem cytrynowo-maślanym | 50.00 |
„Placek Zbójnicki” - placek ziemniaczany z gulaszem | 48.00 |
Placki ziemniaczane z leśnymi grzybami | 33.00 |
Gołąbki z sosem grzybowym | 33.00 |
Kaszanka wiejska, kapusta zasmażana | 25.00 |
Pierogi swojskie (z mięsem, ruskie, z bobem i grzybami leśnymi) | 33.00 |
Pierogowa micha szefa | 37.00 |
Naleśniki z serem i owocami | 30.00 |
Korytko dla 2 osób | 150.00 |
Polędwica wołowa z rusztu, masło czosnkowe, warzywa grillowane | 78.00 |
Schab z kością z rusztu, frytki, pomidory z cebulą | 52.00 |
Harnasiowa patelnia - mięsa z grilla | 60.00 |
Pierś z kurczaka z kością z rusztu | 32.00 |
Szaszłyk wołowy z rusztu | 50.00 |
Jagnięcina podhalańska
Kotleciki jagnięce z sabaśnika, warzywa grillowane | 74.00 |
Gicz jagnięca, kopytka, warzywa grillowane | 74.00 |
Kiełbaski jagnięce z rusztu, czosne, pomdory | 37.00 |
Pierogi z podhalańskiej jagnięciny | 40.00 |
Menu seoznowe
Rydze smażone na maśle z patelni | 38.00 |
Sałatka z pieczonymi batatami, pesto jarmużowe, rydze, grzanka. | 39.00 |
Jabłko pieczone z sabaśnika z żurawiną, sos miętowo-brzoskwiniowy. | 20.00 |
Herbata z suszonym jabłkiem i żurawiną | 25.00 |